Senior OCE-deskundige

Bom-Be zet regelmatig een cursus met aansluitend examen voor Senior OCE-deskundigen op de kalender, maar we organiseren ook cursussen (minimaal 3 deelnemers) en/of examens op aanvraag.

De Senior OCE-deskundige is de eindverantwoordelijke bij de uitvoering van OCE-projecten. Als vereiste voor certificering als OCE-deskundige geldt dat de kandidaat beschikt over minimaal drie jaar projectervaring als OCE-deskundige, en (heeft) beschikt over een geldig certificaat. Voor hercertificering geldt dat de kandidaat (heeft) beschikt over een certificaat Senior OCE-deskundige.

Voor de overgang van OCE-deskundige naar Senior voorziet Bom-Be een cursus van 5 dagen (theorie + praktijk), waarin de specifieke eindtermen voor de Senior OCE-deskundige van het WSCS-OCE aan bod komen. Daarbij ligt de nadruk op:

  • wetgeving en procesadministratie;
  • munitie van voor en na WO II;
  • de basis van vernietigen van CE;
  • praktijk van detecteren, interpreteren, benaderen en identificeren.

De eindtermen voor Assistent en OCE-deskundige komen in deze leerstof dus niet aan bod, hoewel ze wel bevraagd worden op het examen. We gaan er immers van uit dat OCE-deskundigen op basis van hun werkervaring over deze parate kennis beschikken, en dit onderdeel van het examen op eigen initiatief kunnen voorbereiden. We geven hierover wel de nodige raad en richtlijnen.

Dit certificaat is 3 jaar geldig, daarna is hercertificerng vereist.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie over prijzen en mogelijkheden.

Bom-Be is erkend als Examenbureau WSCS-OCE door TÜV Nederland, de Nederlandse Certificerings en Keuringsinstelling.