OCE-deskundige

Bom-Be zet regelmatig een cursus met aansluitend examen voor OCE-deskundigen op de kalender, maar we organiseren ook cursussen (minimaal 3 deelnemers) en/of examens op aanvraag.

De OCE-deskundige houdt zich binnen het opsporingsproces bezig met de detectie, het benaderen en het identificeren van CE, en het tijdelijk veiligstellen van de situatie. De OCE-deskundige wordt in het veld bijgestaan door de Assistent OCE-deskundige en werkt onder verantwoordelijkheid van de Senior OCE-deskundige.

Als vereiste voor certificering als OCE-deskundige geldt dat de kandidaat beschikt over minimaal twee jaar projectervaring als Assistent OCE-deskundige, en (heeft) beschikt over een geldig certificaat. Voor hercertificering geldt dat de kandidaat (heeft) beschikt over een certificaat OCE-deskundige.

De kennisvereisten van de OCE-deskundige worden uitgebreid naar:

  • volledige identificatie en werkingsprincipes van CE;

  • interpretatie van digitale detectieresultaten;

  • tijdelijk veiligstellen van de situatie;

  • wet- en regelgeving.

Bom-Be biedt een 15-daagse opleiding aan waarin zowel theorie als praktijk aan bod komen. De leerstof is gestructureerd zijn volgens de eindtermen uit het WSCS-OCE voor het behalen van het certificaat OCE-deskundige. Er staat ook een didactische uitstap naar een munitiemuseum op het programma.

Dit certificaat is 3 jaar geldig. Daarna kan men zich hercertificeren of opgaan voor Senior OCE-deskundige.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie over prijzen en mogelijkheden.

Bom-Be is erkend als Examenbureau WSCS-OCE door TÜV Nederland, de Nederlandse Certificerings en Keuringsinstelling.