Leidingdetectie 2015

In 2015 voerde Bom-Be een negentigtal projecten uit, waaronder ook leidingdetectie-projecten. Hieronder een paar voorbeelden.


Detectie oorlogsmonument Thiepval

Subterra Consult maakt het beheersplan op voor de oorlogsbegraafplaats in het Franse Thiepval. Daar staat het ook het Thiepval Memorial, een van de belangrijkste Franse oorlogsmonumenten, opgericht ter herdenking van 72.191 vermiste Britse en Zuid-Afrikaanse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog, en beheerd door de Commonwealth War Graves Commission. In het kader van het beheersplan wilde Subterra weten waar kabels en leidingen liggen, en hoe het zit met de aanwezigheid van munitie uit WO I. Daarom voerde Bom-Be een gecombineerd detectieonderzoek uit, met GPR en met een multisonde magnetometer. Zo konden we de locatie van verdachte objecten aangeven, en de vermoedelijke ligging van kabels en leidingen, met ook advies betreffende mogelijke beheerswerken ter plekke.

Explosievenopsporing / leidingdetectie – oppervlaktedetectieGPR / magnetometrie


Geofysische onderzoeken voor ERM

Met boor- en ontgravingswerken in het verschiet contacteerde ERM Bom-Be voor het uitvoeren van geofysische surveys op 2 sites, in Gent en Tessenderlo.  Vraag was om er de ondergrondse structuren in kaart te brengen, zoals leidingen en opslagtanks. In Gent gebruikten we enkel GPR om de positie van kabels en leidingen te bepalen, in Tessenderlo gebruikten we een combinatie van metaaldetectoren en GPR om de beschikbare plannen over de ligging kabels en leidingen te controleren. De positie van correct getekende leidingen werd bevestigd, en de ligging van afwijkende en onbekende kabels en leidingen werd in kaart gebracht.

Leidingdetectie – magnetometrie / GPR


Explosievenopsporing
2016
2015
2014
2013

Archeologie
2016
2015
2014
2013

Leidingdetectie
2016
2015
2014
2013